ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ 3Ο CHOLOMON TRAIL.

 








Την Κυριακή 16.06.24 η Λέσχη μας συνέδραμε για δεύτερη φόρα στη πραγματοποίηση του  3ο Cholomon Trail διαθέτοντας 4 οχήματα και 10 εθελοντές με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές Υψίζων Σ.Δ.Π.Χαλκιδικής για την άψογη διοργάνωση του αγώνα, όλους του εθελοντές που βοήθησαν και τέλος όλους του αθλητές που έλαβαν μέρος.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τον Υψίζων Σ.Δ.Π.Χαλκιδικής για την δωρεά στην Λέσχη μας των νερών – αναψυκτικών του αγώνα που  δεν διατέθηκαν προς ενίσχυση της Ομάδας Επιχειρήσεων Πολίτικης Προστασίας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

H ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ συμμετείχε σε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την 14/06/2024, στην ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

Η Λέσχη μας συνέδραμε με τρία πυροσβεστικά οχήματα ένα λεωφορείο 9 θέσεων και 14 εθελοντές με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού παρενέβη άμεσα όπως και δυνάμεις από κοντινές περιοχές, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή ήταν πολύ ισχυρές όπως επίσης έδρασε  και πολύ μεγάλος αριθμός εναερίων μέσων πυρόσβεσης και χωματουργικών μηχανημάτων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση με την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ Αικατερίνη Ζωγράφου τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ Γιώργο Εμμανουήλ και τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ Στέλιο Βαλλιάνο, ήταν παρούσα κυριολεκτικά δίπλα στις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο μέτωπο της φωτιάς.

Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος επίσης συνάδελφοι μας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης όπως και κάτοικοι της περιοχής.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
















Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΟΡΜΗΤΙΚΩΝ ΝΕΡΩΝ & ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (SWIFTWATER & FLOOD FIRST RESPONDER COURSE-SFR) ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ RESCUE 3 EUROPE / INTERNATIONAL.

 























 


Η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ συμμετείχε στην Σχολή Πρώτου Ανταποκριτή Διάσωσης Ορμητικών Νερών & Πλημμυρικών Καταστάσεων (Swiftwater & Flood First Responder Course-SFR) του οργανισμού rescue 3 Europe / International που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με την Kayak Metavasi Rescue3 Greece ( προτεινόμενος Εκπαιδευτικός Φορέας (Training Provider) της Rescue 3 Europe International ).

Η σχολή απευθύνονταν σε μέλη εθελοντικών οργανώσεων πολίτικης προστασίας , οι οποίοι θα κληθούν να πραγματοποιήσουν διασώσεις σε επίπεδο Πρώτου Ανταποκριτή (ζεστή ζώνη) σε ορμητικά νερά ή πλημμύρες.

Στην Σχολή συμμετείχαν εκτος της Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας, η Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας, οι Εθελοντές Πυροπροστασίας Λουτρακίου και μέλη μας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις εγκαταστάσεις της Μετάβασης και στα ποτάμια , Αώο και Βοιδομάτη, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Rescue 3 Europe International  κύριο Ιωάννη Χολέβα .

Η Λέσχη μας μεθοδικά οργάνωσε, εξόπλισε, εκπαίδευσε και πιστοποίησε ομάδα Πρώτου Ανταποκριτή Διάσωσης Ορμητικών Νερών & Πλημμυρίδων Καταστάσεων, με δωρεές φιλών μας και χορηγών μας όπως το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΛΑΓΟΜΑΝΔΡΑ το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΠΑΡ ΛΑΛΟΥΝΑ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ τους οποίους ευχαριστούμε.

Το Δ.Σ. της ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον εκπαιδευτή Ιωάννη Χολέβα, στο Δ.Σ. της Λ.Ε.Κ. Ν. Πρέβεζας, σε όλα τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που εκπαιδευτήκαν μαζί μας και τέλος στα μέλη μας που έλαβαν μέρος στην παραπάνω εκπαίδευση.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

"Περίπατος καθαριότητας" - Δημοτική Κοινότητα Πολυγύρου

 Συμμέτοχη της Λέσχης μας – στήριξη της δράσης "Περίπατος καθαριότητας" που οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Πολυγύρου, την Κυριακή 2 Ιουνίου, στην παλιά επαρχιακή οδό Πολυγύρου-Παλαιοκάστρου ως την παλιά γέφυρα του Καβρόλακα.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ





Συνάντηση εκπρόσωπου της ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ με τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ.

 


Στο περιθώριο της επίσκεψης του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ και ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ στην Χαλκιδική εκπρόσωπος της Λέσχης μας συναντήθηκε μαζί του οπού συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ