ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΟ 747 Ε.Τ.ΜΧ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ( Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. )
ΓΑΜΒΕΤΑ 14 και ΑΜΑΛΙΑΣ
ΤΚ 56224 ΕΥΟΣΜΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ : ΕΦ. Λ/ΧΙΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Ι.
Τηλ : 6974735584

Αριθ. Πρωτ.: 
Θεσσαλονίκη : 12/07/2013

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε

ΚΟΙΝ: ΛΕΣΧΕΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΟ 747 Ε.Τ.ΜΧ.

Κατόπιν εγκρίσεως σχετικού αιτήματος, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΦΕΔ επεσκέφθη στις 27.6.2013 το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ), ο Διοικητής και τα στελέχη του οποίου μας επεφύλαξαν ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή, ενώ η κλάση των Εθελοντών Εφέδρων πλαισιώθηκε και από μέλη εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Η ενημέρωση ξεκίνησε με ψηφιακή παρουσίαση της αποστολής και του έργου που έχει ως τώρα επιτελέσει το 747 ΕΤΜΧ, το οποίο, ομολογουμένως, είναι εντυπωσιακό τόσο ως προς την τεχνική αρτιότητα και αρχιτεκτονική πρωτοπορία, όσο και ως προς την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα κατασκευής.

Ακολούθησε παρουσίαση των εκπαιδευτικών κι επιχειρησιακών μέσων και δυνατοτήτων του Τάγματος, η οποία περιελάμβανε επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του 747 ΕΤΜΧ τόσο στον πόλεμο, όσο και στην ειρήνη με έμφαση στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, στον οποίο επενδύεται μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των στελεχών του Τάγματος. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη δράση των Διασωστών του Τάγματος, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε μέλος μας (εικονικά πάντα) σταθεροποιώντας τον σε ειδικό φορείο για τη μεταφορά του. Το γεγονός ότι η δύναμη του 747 ΕΤΜΧ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικά εκπαιδευμένους Διασώστες, Αυτοδύτες και Αναρριχητές είναι ενδεικτικό των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του και του εύρους των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.

Ευχαριστούμε το ΓΕΣ για την έγκριση της επίσκεψης – ενημέρωσης και τον Διοικητή και τα στελέχη του 747 ΕΤΜΧ για τη φιλοξενία και το έργο που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΦ. Λ/ΧΙΑΣ Π.Ζ.                                     ΕΦ. Τ/ΧΗΣ Π.Ζ.ΠΗΓΗ :Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.